- Domatesleri yıkadıktan sonra pürüzsüz uç kısmını + şeklinde keskin bir bıçak yardımı ile işaretleyin. Kaynar suyun içinde 1 dakika beklettikten sonra süzüp baş kısmındaki yeşil bölümlerini alın, kabuğunu soyun. İrice doğrayıp mutfak robotuna aktarın. İri kalacak şekilde ezdikten sonra büyük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Bu arada üzerinde biriken köpüğünü süzgeç yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Tuzu ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın.
- Sıcakken, sterilize edilmiş ve iyice kurulanmış kavanozların içine aktarın. Yine sterilize edilip kurutulmuş kapakla kavanozu sıkıca kapatın. Kavanozları tezgahın üzerinde ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Daha sonra kullanmak üzere ışık almayan kiler dolabınızda saklayın.
Dilerseniz, domates sosu tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.