Ahududu Reçeli

Ahududu Reçeli
04 Haziran 2024

Frambuaz olarak da bilinen ahududu; hem lezzetli, hem de sağlıklı bir meyvedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bu meyve, kanın temizlenmesinde de etkilidir. Ayrıca ateş düşürücü bir etkisi olduğu için, ateşli hastalıklarda sık sık tüketilmesi önerilir. Kansızlık tedavisinde de etkili bir rol oynar. Kilo kaybını desteklediği için diyet menülerinde de yer verilir. Ahududulu pay gibi birçok tatlıda kendine yer bulan bu meyveyi, bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, kahvaltıları süsleyecek ahududu reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı çilek reçelini de deneyebilirsiniz. Hafifliği ile bilinen meyveli tatlılar sayfamızdan birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ahududu Reçeli için

Malzemeler

  • 500 g ahududu
  • 350 g toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 2 bardak su
Ahududu Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak ahududuları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip bir gece bekletin.
  2. Ertesi gün ahududu ve şekeri kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  3. Şekerli karışım koyulaşmaya başladığında üzerine su ilave edin ve karıştırın.
  4. Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Reçel soğuduktan sonra bir kavanoza alıp serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Ahududu Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız ahududuların taze olmasına özen gösterin.
  2. Tarife başlamadan önce mutlaka ahududuların tadına bakın. Bu sayede reçelin şekerini daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  3. Reçeli hazırlarken üzerinde köpükler oluşursa tahta kaşık ile köpüklerini alın.
  4. Pişirme esnasında ahududuları çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde ahududular dağılacaktır.
  5. Hazırladığınız reçeli güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz.

1 Kase Ahududu Reçeli Kaç Kalori?

  1. Bir tatlı kaşığı ahududu reçeli 15, bir kasesi ise yaklaşık 135 kaloridir. Şeker hastaları ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo