- Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı kıyın.
- 1 kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soya filizi, soya sosu, sirke ve tuzu ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ateşten alın.
- 2 kaşık margarini başka bir tencerede eritip pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşıncaya dek kavurun. 2.5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın.
- Kaynayınca ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız soyalı sosu ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Dilerseniz, pilav tariflerine göz atarak yeni ve farklı tatlar deneyebilirsiniz. Nohut ve bulgur ile hazırlanan firik pilavı tarifini de listenize ekleyin.
Şefin Yorumu :
PÜF NOKTASI
Pilavın tane tane olması için; tuzlu ve limonlu sıcak suda en az yarım saat bekletmelisiniz. Daha sonra tel süzgece alıp nişastası gidinceye kadar akar suyun altında yıkayın.
Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.