Tarhun otlu pesto sos için
Servis için
Dilerseniz tavuk eti yerine, kabak, havuç gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Tuz ekleyip makarnayı tencereye aktarın ve paketin üzerindeki pişirme süresi kadar haşlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve tavuk etlerini soteleyin.
İnce kıyılmış tarhun otu, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, çam fıstıkları, ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağını püre haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.
Makarnanın suyunu süzün. Tavuk etleri ve pesto sosu ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın. Makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Karabiber ekip, bebek roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak klasik pesto soslu makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.