Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket linguini makarna

Sosu için

  • 25 g tereyağı
  • 250 g kestane mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 4~5 yaprak adaçayı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna

Nasıl Yapılır

Makarnayı haşlayıp süzün. Sosu için tereyağını geniş bir tavada eritin. Dilimlediğiniz mantarları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve adaçayı yapraklarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Limon suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo