Çedar Peynirli Makarna

Çedar Peynirli Makarna
06 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çedar Peynirli Makarna için

Malzemeler

  • 1 küçük boy balkabağı
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 300 g makarna
  • 50 g tereyağı
  • 50 g un
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 500 ml süt
  • 200 g rendelenmiş ya da küçük doğranmış çedar peyniri
  • 50 g parmesanpeyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Çedar Peynirli Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. 2.5 cm boyutunda küp doğranmış balkabağını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. Balkabakları yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. Bu sırada makarnayı haşlayın.
  2. Tavada tereyağını eritin, üzerine un ve hardalı ekleyin. Ardından sütü yavaşça ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  3. Kabakları fırından alın, çedar ve parmesan peyniri0 ile birlikte robottan geçirerek püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Püreyi, makarna ile derin bir kapta karıştırın.Fırın kabına alarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo