200 g rendelenmiş ya da küçük doğranmış çedar peyniri
50 g parmesanpeyniri
Tuz
Karabiber
Çedar Peynirli Makarna
Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtın. 2.5 cm boyutunda küp doğranmış balkabağını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. Balkabakları yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. Bu sırada makarnayı haşlayın.
Tavada tereyağını eritin, üzerine un ve hardalı ekleyin. Ardından sütü yavaşça ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Kabakları fırından alın, çedar ve parmesan peyniri0 ile birlikte robottan geçirerek püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Püreyi, makarna ile derin bir kapta karıştırın.Fırın kabına alarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.