Red Velvet Cakepop

Red Velvet Cakepop
14 Şubat 2021

Kadife keki olarak bilinen red velvet, Amerikanın en popüler tatlılarından biridir. Genellikle kek ve pasta olarak sunulan bu besin, renkli boyalar ile süslenir. Yılbaşı için tatlı tarifleri arasında yer alan red velvet, ilk kez 20. yüzyılda yapılmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, Amerikan mutfağının eşsiz lezzeti red velvet cakepop tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Red Velvet Cakepop için

Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 80 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 80 g un
  • 1.5 cay kaşığı kabartma tozu
  • 70 g süt
  • 1/4 çay kaşığı vanilya aroması
  • 20 g kakao
  • Kırmızı gıda boyası 

Ganaj için

  • 100 g krema
  • 100 g bitter çikolata 

Süslemek için

  • 150 g bitter çikolata 

Royal icing için

  • 400 g pudra şekeri
  • 4 yumurta akı
  • Yarım limon suyu
  • Değişik renklerde gıda boyası
Red Velvet Cakepop

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın. Mikserin orta hızında krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
  2. Karışım homojen bir kıvam aldığında sırasıyla tuz, un ve kabartma tozunu ilave edin ve mikserin hızını düşürerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya aromasını ilave edip mikserin hızını tekrar yükseltin ve çırpmaya devam edin.
  3. Kakao ve gıda boyasını ilave edip  karıştırın. Karışımı kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Ganaj için; çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Kek ve ganaj oda sıcaklığına geldiğinde keki ufalayıp ganaj ile birlikte geniş bir kaba alıp yoğurun. Harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve ortalarına çubuk saplayın. Cakepop’larınızı buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğuyan cakepop’ları buzdolabından çıkartın.
  6. Süslemek için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Cakepop’ları erittiğiniz çikolataya batırın ve tekrar buzdolabına alın. Yarım saat kadar dinlendirin.
  7. Royal icing için; Pudra şekeri ve yumurta akını geniş kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Limon suyunu ilave edip mikserin yüksek hızında çırpın, daha sonra mikserin hızını düşürün ve 20-25 dakika boyunca çırpmaya devam edin.
  8. İçini farklı kaplara paylaştırın ve farklı renklerdeki gıda boyaları ile renklendirin. Cakepoplarınızı royal icing ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  9. Çikolatayı benmari usülü eritmek yerine, ev yapımı çikolata sosu kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Red Velvet Cakepop Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemeleri önceden çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Çırpma işlemini mutlaka mikserler yapın. Aksi takdirde topaklanmalar oluşacaktır.
  3. Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin. Bu sayede pişirme işleminden sonra keki daha kolay çıkartabilirsiniz.
  4. Cakepopları soğumadan sosa batırmayın. Dinlendirme esnasında çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz.
  5. Royal icing tadını dengelemek için, şekerin yanında limon suyu ve birkaç damla elma sirkesi kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Red Velvet Cakepop Kaç Kaloridir?

  1. Red velvet cakepopların bir porsiyonu, yaklaşık 400 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve şeker değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz, farklı şekillerle süslenen mini yılbaşı ağacı tarifini de deneyebilirsiniz.

    Özel gecelerinizi renklendirmek ve misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, şık görünümüyle sunulan yılbaşı için tatlı tariflerine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo