İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi için
Malzemeler
1 bütün hindi
1 paket taze kekik
1 paket taze biberiye
2 limonun suyu
Yarım çay fincanı ayçiçeği yağı
1 bütün sarımsak
3 soğan
Tuz
Karabiber
Karamelize portakal için
2 portakal
20 gr tereyağı
20 gr toz şeker
Kestaneli ve buğdaylı iç pilav
2 soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg haşlanmış buğday
20 gr kuşüzümü
20 gr tarçın
30 gr tereyağı
200 gr haşlanmış kestane
Tuz
Karabiber
İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi
Nasıl Yapılır
Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.
Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Karamelize portakal için; Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.
Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.
Kestaneli ve buğdaylı iç pilav; Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.