Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp karbonat, margarin, pudra şekeri ve 1 yumurtayı ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kaplayın. 1 su bardağı kuru fasulyeyi üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fasulye ile folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Ilınınca çilek suyunu gezdirip dilimlenmiş çileklerle kaplayın. Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Ilınınca tartın üzerine dökün.
Mereng malzemelerini kar halinde çırpıp sıkma torbası ile yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıkın. Kızgın fırına verip ısıyı 150 dereceye indirin ve 20 dakika pişirin. Tartı mereng ve çileklerle süsleyin.
Afiyet olsun.
Dilerseniz çay sohbetlerinin yanına çok yakışan klasik çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.