Merengli Çilekli Tart

Merengli Çilekli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Merengli Çilekli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 100 gr margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat

 Üzeri için:

  • 1 kase çilek
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 çay bardağı çilek suyu(vişne suyu da olabilir)

Mereng için:

  • 2 yumurta akı
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 damla limon suyu
  • Yarım tutam tuz

Süsleme için:

Yelpaze dilimlenmiş

  • 8-10 çilek
Merengli Çilekli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp karbonat, margarin, pudra şekeri ve 1 yumurtayı ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. 20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kaplayın. 1 su bardağı kuru fasulyeyi üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  3. Fasulye ile folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Ilınınca çilek suyunu gezdirip dilimlenmiş çileklerle kaplayın. Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Ilınınca tartın üzerine dökün.
  4. Mereng malzemelerini kar halinde çırpıp sıkma torbası ile yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıkın. Kızgın fırına verip ısıyı 150 dereceye indirin ve 20 dakika pişirin. Tartı mereng ve çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.

    Dilerseniz çay sohbetlerinin yanına çok yakışan klasik çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo