Kestaneli Kup

Kestaneli Kup
10 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kestaneli Kup için

Malzemeler

  • 600 gr kestane
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı likör
  • 1.5 su bardağı çırpılmış süt kreması

Süsleme için:

  • Çırpılmış kremşanti
  • Kakako
Kestaneli Kup

Nasıl Yapılır

Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın. Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin.

Kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin. Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın.

Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun. Buzdolabına alıp yarım saaat kadar bekletin. 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun.

Krema sıkma torbasını buzdolabından alın. Yıldız uç kullanarak kremayı, soğuk kuplara sıkarak paylaştırın. Çırpılmış soğuk kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo