Karalahanalı Tavuk Dolma

Karalahanalı Tavuk Dolma
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karalahanalı Tavuk Dolma için

Malzemeler

  • 1 kg karalahana 
  • 6 tavuk budu
  • 3 salçalık kırmızı biber
  •  3 soğan
  • 200 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuğun üzerine sürmek için:

  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Karalahanalı Tavuk Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. 
  2. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri ilave edip karıştırın.
  3. Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın.
  4. Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün.
  5. Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın. Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. 
  7. Arada bir fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo