Humus Lokması

Humus Lokması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Humus Lokması için

Malzemeler

  • 500 gr nohut
  • 80 gr çam fıstığı
  • 80 gr kuş üzümü (ılık suda 1 saat bekletilmiş)
  • 20 gr tarçın
  • 20 gr deniz tuzu
  • 150 ml sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
Humus Lokması

Nasıl Yapılır

Nohutları bir gece önceden yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Ertesi gün mutfak robotundan geçirin. Bir fincan ısıtılmış zeytinyağında çam fıstıklarını hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı süzgeçten geçirip kalan yağı daha sonra kullanmak üzere ayırın. Nohuda, çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kalan zeytinyağı ile limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Tuzla tatlandırın. Kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın. Üzerine çok az tarçın ve çam fıstığı serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo