Çılbak Dolma

Çılbak Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çılbak Dolma için

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 40 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Çılbak Dolma

Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın.Üzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırın.Kabarması için 10 dakika bekletin.Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun.Tuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edin.Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun. Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin.Tıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın.

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Tuz ekleyip kaynatın.Köfteleri ilave edip karıştırın.15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın.Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo