Bulgurlu Köfte Kebabı

Bulgurlu Köfte Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bulgurlu Köfte Kebabı için

Malzemeler

  • 300 gr bulgur
  • 400 ml kaynar su
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Köfte için

  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 arpacık soğan
  • Kıyılmış maydanoz
  • 50 gr galeta unu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
Bulgurlu Köfte Kebabı

Nasıl Yapılır

Soğanları rendeleyip kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, galeta unu ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Bulguru geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, tereyağı ve biber salçasını ekleyin. Kaynar suyu üzerine ilave edip iyice karıştırın ve üzerine bir kapak kapatarak 30 dakika bekletin. Sosu için salçayı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar bekletin. Kıymadan parçalar kopartarak yuvarlak köfteler yapın ve az yağda kızartın. Servis tabağına bulguru yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt ve sostan dökerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo