Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
- Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu çukur bir kaba eleyin. Süt, maya, margarin, yumurta ve tuzu çukur bir kapta çırpın.
- Unu azar azar yedirerek ilave edip yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
- İç malzeme için, soğanları koyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın. Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün.
- Margarini tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Yenibahar, karabiber, dereotu, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın. Kuşüzümünü ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış zeminde merdaneyle 15 cm çapında açın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi hamurların içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını ortaya doğru kıvırıp ay şekli verin.
- Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp hamurların üzerlerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, ev yapımı ayçöreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.