Şeftalileri bir dakika boyunca kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Kararmaması
için limonlu suda bekletin. Badem ezmesini küçük yuvarlaklar halinde 6 parçaya
bölün. Şeftalileri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Çekirdek yerlerini badem
ezmesi parçalarıyla doldurun. Milföy hamurlarının kenarlarını hafifçe keserek
yuvarlaklar elde edin. Her yuvarlağın üzerine tarçın serpin. Yarım şeftalileri
badem ezmeli kısmı alta gelecek şekilde hamurların üzerine yerleştirin.
Kalan milföy hamurlarını kafes şeklinde kesip şeftalililerin üzerine kapatın.
Kenarlarına parmağınızla hafifçe bastırarak yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta
sürüp pudra şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pudra şekerini tencereye alıp karamelize olana kadar pişirin. Suyu ekleyip 10 dakika
kaynatın. Kremayı ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ilınmış olan tatlıların
üzerine sosu ekleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.