Adım Adım Lavantalı Kalp Bisküvi Yapımı:
Dünyanın her yerinde farklı şekillerde sunulan bisküvi çeşitleri hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, lavantalı kalp bisküvi nasıl yapılır birlikte görelim:
- Tereyağını ve ince çekilmiş toz şekeri bir mikser yardımıyla kabarana
kadar karıştırın.
- Üzerine unu ve lavantayı da ilave ederek karışımı yumuşak
bir top haline gelene kadar karıştırın.
- Hamur topunu streç
film ile sararak yaklaşık 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru hafif unlu bir yüzeyin üzerinde açın ve kalp
şeklindeki bir kalıpla kesin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
hafif kızarana kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirin. Bisküviler soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpiştirin.
- Özel günlerde lavantalı kalp bisküviyi, mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lavantalı Kalp Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun kıvamını tutturabilmek için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Hamuru hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirin. Dinlendirme işleminin ardından tekrar yoğurarak şekil verebilirsiniz.
- Kullanacağınız lavanta çiçekleri taze ise, daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
- Pişen kurabiyeleri, meyve sosları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
1 Porsiyon Lavantalı Kalp Bisküvi Kaç Kaloridir?
- Lavanta esansıyla hazırlanan bisküvilerin bir porsiyonu 400 kaloridir. Orta boyutlu bisküvilerin bir adedi ise ortalama 55 kaloridir. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan kurabiyeleri, ölçülü bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilir.
Öğle aralarında ve akşam yemeklerinden sonra sunulan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı makaron tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.