- Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
- Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırında 1 saat kadar pişirin. Fırını kapatarak fırının içinde soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin.
- Kayısıların yarısının kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin ve hepsini sos tenceresine aktarın. Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Ilık hale gelince cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis edin.
Daha fazlası için, en lezzetli cheesecake tariflerine göz atın.
Teşekkür ederiz.