Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. Üzerini
geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin.
Sarımsakların kabuğunu soyun. Bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile
havanda ezin. Nohut püresi, sarımsak, limon suyu, tuz, baharatlar ve tahini bir
kaseye alıp karıştırın. Yufkayı 10-12 santim eninde uzun parçalar şeklinde kesin.
Şeritlerin uç kısmına humustan 1 yemek kaşığı dolusu ekleyin. Üçgen şeklinde
katlayarak muska şeklinde sarın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine
çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece
fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.