Şehrazat Tatlısı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Geniş bir kapta şeker, hindistan cevizi, yumurta akları ve tuzu elinizle karıştırarak yoğurun. Eritilmiş tereyağı, vanilya ve badem aromasını ekleyip karıştırın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin. Avucunuzu soğuk su ile ıslatarak karışımdan parçalar alın ve yuvarlayın. Düz bir zeminde spatula ile yanlarından düzelterek piramit şekli verin ve tepsiye dizin. Hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Çikolata ve ayçiçeği yağını bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Piramitlerin uç kısımlarını çikolataya batırın. 30 dakika dinlendirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.