Çikolata ve fıstık ezmesi yağını bir sos tenceresine alarak benmari usulü eritin. 24 X 24
cm boyutlarındaki bir kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın. Eriyen çikolatayı kalıba
döküp bir spatula yardımıyla yayın.
Dondurucuda en az 2 saat bekletin. Dolgusu için
süt reçeli, bitkisel margarin ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli çırparak
pişirin. Katılaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir mikser yardımıyla 5 dakika daha
çırpın. Fıstık ve marshmallowu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstıkları ekleyip bir
tahta kaşık yardımıyla tekrar karıştırın.
Dondurucudan çıkarttığınız çikolatanın üzerine
yayın. Karamel sosu hazırlamak için toz şekeri bitkisel margarin ile birlikte bir cezveye
alın. Şeker karamelize olmaya başlayınca ocaktan alıp süt reçelini ekleyin. Karışım,
pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirip marsmallowlu karışımın üzerine
yayın. Üzeri için de çikolata ve fıstık ezmesini aynı şekilde benmari usulü eritip
karamelin üzerine yayıp tekrar dondurucuya alın. Çikolata tamamen donuncaya kadar
yaklaşık 2 saat daha bekletin. Kare dilimleyip soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.