Çay Saati Keki

Çay Saati Keki
18 Eylül 2020

Çay saatlerinin olmazsa olmazı haline gelen kek ve kurabiyeler, pratik bir şekilde hazırlanarak sunulur. Malzemeler hazırsa, çay saati keki nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çay Saati Keki için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 70 g tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı su
  • 110 g toz şeker
  • 75 g hazır kek un
  • 25 g kakao
  • 2 çay kaşığı portakal aroması

Üzeri için

  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Kreması için

  • 50 g beyaz çikolata
  • 250 ml krema

Ganaj için

  • 100 g bitter çikolata
  • 60 ml krema
  • 1 çay kaşığı portakal aroması
Çay Saati Keki

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak 12’li muffin kalıbının 10 tanesini tereyağı ile yağlayın ve hafif un serpiştirin.
  2. Tereyağı ve suyu sos tenceresine alıp eritin. Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek üzerine ekleyin.
  3. Aroma ve tereyağı karışımını sos tenceresine ilave ederek karıştırın. Hamuru yağladığınız kalıplara paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz hızlı bir şekilde, metal bir spatula ile kekin kenarlarını gevşetin ve yağlı kağıt serili ızgara teli üzerine ters çevirerek dizin.
  5. Kreması için çikolataları küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin. Kremayı mikserle birkaç dakika çırpıp erittiğiniz çikolatayı içine ekleyerek karıştırın.
  6. Kekleri enine ortadan ikiye kesin ve aralarına krema yayın. Ganaj için krema ve portakal aromasını sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  7. Keklerin üzerine kaşıkla ganaj dökün ve ince, uzun parçalar şeklinde rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirin.
  8. Çay saati kekini, rum böreği ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çay Saati Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemeleri tarife başlamadan önce çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Kek hamurunu muffin kaplarına dökerken üst kısımda boşluk bırakın. Bu sayede piştikten sonra kabaran kekler daha şık görünecektir.
  3. Pişen keklerin aromalı olması için üzerinde küçük delikler açın ve sosu bu deliklerden dökün.
  4. Kekler piştikten sonra gevşetip ters çevirmek oldukça önemlidir. Bu işlem, kekin kalıplardan daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  5. Dilerseniz çikolata yerine frambuaz, böğürtlen veya çilek sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çay Saati Keki Kaç Kaloridir?

  1. Tarifteki malzemelerle hazırlanan kekin 100 gramlık porsiyonu yaklaşık 400 kaloridir. Orta boyutlarda kesilen bir dilim kek ise ortalama 200 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanlar, düşük kalori değeriyle sunulan şeftalili kek tarifini deneyebilir.

    Misafir ağırlarken ikram edilen kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyanın birçok yerine farklı tekniklerle sunulan ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo