Unu ve buzdolabından yeni çıkardığınız küçük kesilmiş tereyağını parmaklarınızla
birbirine iyice yedirin.
Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıp hamura ekleyin. Sarısını
üzerine sürmek için bir kenara ayırın.
Sirkeyi ekleyin ve yine parmaklarınızla yedirin.
Sırası ile soğuk su, zeytinyağı, rendelenmiş bir dilim beyaz peynir ve tuzu ekleyerek
yumuşak kıvamda bir hamur olacak şekilde yoğurun.
30 dakika buzdolabında
dinlendirin. Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun.
İyice süzün ve 125 gram
peyniri ilave ederek karıştırın. Karabiberi ekleyin.
Dinlenmiş hamuru merdane ile
3-4 santim kalınlığında açıp bir bardakla yuvarlaklar şeklinde kesin. İçine patlıcanlı
harçtan bir miktar ekleyin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip ikiye
katlayarak fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı sürün ve bir miktar kaşar peyniri
serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.