Strudel

Strudel
23 Kasım 2020

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc mükemmel bir lezzete sahip strudel tarifi ile karşınızdayız. Ana vatanı Avusturya olan strudel; hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunulabilen bir hamur işidir. Genellikle iç harcında tatlı malzemeleri ve meyveler kullanılır. Turta olarak da bilinen strudel, katmanlardan oluşur ve rulo şeklinde sunulur. Orta Avrupa mutfaklarında çok yaygın olan strudeli, badem, ceviz gibi kuruyemişlerle tatlandırabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, evde strudel nasıl yapılır? sorusu i��in kolları sıvayalım.

Alternatif olarak çay saatlerine çok yakışacak şeftalili turta ve nefis çilekli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Strudel için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 300 g un                  
  • 30 g sıvı yağ          
  • 1 tutam tuz                 
  • 140 g su                  

İç dolgusu için:

  • 3 adet yeşil elma               
  • 100 g toz şeker                 
  • 2 g toz tarçın                
  • 50 g kuru üzüm              
  • 50 g file badem             
  • 100 g panko  
  • 50 g tereyağ                   
  • 2 g limon suyu      

Panko yapımı için:

  • 3 dilim ekmek 
Strudel

Nasıl Yapılır

  1. Un, sıvı yağ, tuz ve suyu bir kapta karıştırarak iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta beze haline getirdikten sonra 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.  
  2. İç dolgu için elmaları küp küp doğrayın ve file badem ile panko hariç diğer malzemelerle karıştırın.
  3. Daha sonra bir tavaya alarak elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar orta ateşte 5 dakika  soteleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. 
  4. Panko için ekmek dilimlerinin dış kabuğunu ayırarak içini robottan geçirin. Fırın tepsisine alarak önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 2-3 dakika bekletin.
  5. Daha sonra karıştırarak ters yüz edin ve tekrar 2-3 dakika  bekletin. Fırından çıkararak soğumaya bırakın. 
  6. Dolgu soğuduktan sonra file badem ve pankoyu da karıştırarak ekleyin ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. 
  7. Dinlenen hamuru bol yağlı bir tezgahın üzerine alarak bir oklava yardımıyla çok ince, şeffaf olacak şekilde açın.
  8. Açtığınız hamurun yarısına iç dolguyu yayın ve sararak rulo haline getirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında yaklaşık 35-40 dakika süreyle pişirin. Üstü iyice kızarınca fırından alın ve ılık servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo