Kadayıflı Yufka Sarma

Kadayıflı Yufka Sarma
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kadayıflı Yufka Sarma için

Malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Bir tutam tuz
  • 3 su bardağı un

Açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

İçi için

  • 250 g kadayıf Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Üzeri için

  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Kadayıflı Yufka Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Hamur yoğurma kabında tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, 4’erli gruplara ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 4 bezeyi üst üste koyun. En üste yağ sürmeden açabildiğiniz kadar ince ve büyük açın.
  2. Kadayıfın üzerine yarım bardak eritilmiş tereyağı gezdirip yedirin. İnce çekilmiş cevizi ekleyip harmanlayın. Açtığınız yufkayı ikiye bölün. Kenarına kadayıflı harcı rulo halinde yerleştirip sıkıca sarın. 2’şer cm aralıklarla kesin. Dik olarak tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti pişirip soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo