250 g kadayıf Yarım su bardağı eritilmiş
tereyağı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için
200 g tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Kadayıflı Yufka Sarma
Nasıl Yapılır
Hamur yoğurma kabında tereyağı, yumurta, yoğurt,
tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edin. Hamuru ceviz
büyüklüğünde bezelere ayırıp, 4’erli gruplara ayırın. Her bir bezeyi pasta
tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 4 bezeyi üst üste
koyun. En üste yağ sürmeden açabildiğiniz kadar ince ve büyük açın.
Kadayıfın üzerine yarım bardak
eritilmiş tereyağı gezdirip yedirin. İnce çekilmiş cevizi ekleyip
harmanlayın. Açtığınız yufkayı ikiye bölün. Kenarına kadayıflı harcı rulo
halinde yerleştirip sıkıca sarın. 2’şer cm aralıklarla kesin. Dik olarak
tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti pişirip soğutun. Sıcak
tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.