Bamya Çorbası

Bamya Çorbası
30 Ekim 2024

Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor. Hafif ve sağlıklı bir çorba olan, bamya çorbasını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Çorba yapımında dana kuşbaşı et kullanarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, bamya çorbası tarifi için detaylara geçelim.

Konya mutfağından nefis etli ekmek ve fırın kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Bamya Çorbası için

Malzemeler

  • 50 gr kuru bamya (100 gramlık paketlerde satılır)
  • 200 gr küçük doğranmış et
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 soğan
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 parça limon tuzu
  • Tuz
Bamya Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
  3. Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin.
  4. Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo