- Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını oda ısısında
yumuşatın. Isınan tereyağını büyük bir
cam kaseye alın.
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı
ve pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde
edene kadar yoğurun.
- Hamuru ikiye bölüp bir
parçasını yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına
elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatalla birkaç
yerinden delin.
- Üzerine yağlı kağıt serin ve
kabarmaması için üzerine kuru bakliyat yayın.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten
sonra kağıdı bakliyatla birlikte üzerinden
alın ve 5 dakika daha pişirin.
- Fırından alıp
soğumaya bırakın. Muzlu pudingi 2 bardak
sütle koyu kıvamlı olana kadar pişirin. Kabuk
tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutun.
-
Muzları uzunlamasına dörde bölün. Kararmamaları
için üzerlerine limon suyu sürün. Tart
hamurunun üzerine pudingi yayın.
- Muz dilimlerini
yerleştirin ve bal, su karışımı sürün.
Diğer hamur parçasını da merdaneyle açıp
muz dilimlerinin görüneceği şekilde kesin ve
üzerine yerleştirin.
- Sıcak fırında kızarıncaya
kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra file
bademlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Muzlu pudingi 1 yıldız anason ekleyerek pişirirseniz tartınızı lezzetiyle bir ziyafete dönüştürecektir.
Teşekkür ederiz.