- Hamuru için, buzdolabından çıkardığınız tereyağını küp küp kesip tabağa alın. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika daha soğutun.
- Un ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız soğumuş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
- Üzerine çırpılmış yumurtayı ekledikten sonra buzlukta soğuttuğunuz suyu birkaç seferde ilave ederek ve robotu aralıklı olarak çalıştırarak karışımın kum tanecikleri haline gelmesini sağlayın.
- Hamura mümkün olduğu kadar az dokunarak streç film arasına alıp birleştirin ve dolaba alın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra 2 yağlı kağıt arasına yerleştirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla kalıbın ölçülerine uygun ve ince olacak şekilde açın.
- Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarından çıkan fazlalıkları alın ve hamuru kalıbın şeklini iyice almasını sağlayacak şekilde hafifçe bastırın.
- Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve uygun büyüklükte bir yağlı kağıt yerleştirin. Kabarmasını önlemek için bakliyatla ağırlık yapın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp bakliyatları ve yağlı kağıdı üzerinden alın.
- İç kısımlarının da pembeleşmesi için biraz daha pişirin. Hazırladığınız tartı fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Bir diş sarımsağı ikiye bölün.
- Tartın üzerine sarımsağı sürerek lezzet vermesini sağlayın. Bir dilim domates, bir dilim mozzarella peyniri olacak şekilde malzemeleri yan yana dizin.
- Üzerine tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip tekrar fırına verin. Peynirler eriyip üzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Düşük kalorili domatesli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.