Mercimek Favalı Tart

Mercimek Favalı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mercimek Favalı Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
  • 55 ml soda

Mercimek fava için

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı su
  • 6 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı
  • kimyon

Üzeri için

  • Taze kekik

Mercimek Favalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için soda hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Sodayı yavaşça ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  2. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde ince açın ve tart kalıbına yayın. Artan hamur parçalarını tekrar yoğurup merdane yardımıyla ince açın ve küçük yaprak şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Tart hamurunun üzerini çatalla delin ve üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerindeki bakliyatları alıp 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kestiğiniz yaprak şekilli hamurları da yağlı kağıt üzerine dizin ve sıcak fırında 15 dakika kadar pişirin.
  3. Sarı mercimekli fava için mercimek ve bir gece önceden ıslattığınız kuru baklayı geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip bakliyatlar suyunu çekip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çeken bakliyatlara, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın.
  4. Üzeri için pişirdiğiniz yaprak hamurları dizin ve taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo