Klasik Şifon Turtası

Klasik Şifon Turtası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Klasik Şifon Turtası için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk süt veya su

Limonlu muhallebi için

  • ¼su bardağı mısır nişastası
  • ¾su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • ¼su bardağı soğuk su
  • ¼su bayrağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Beze
Klasik Şifon Turtası

Nasıl Yapılır

Un ve tuzu eleyin. Tereyağını parçalara bölüp una yedirin. Elinizle iyice yedirip ufalayın. Sütü ilave edip yoğurun. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Mısır nişastası, şeker ve tuzu karıştırın. Yumurta sarılarını soğuk süt ile karıştırıp nişastalı karışıma yedirin. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca sıcak su ve 1 kaşık tereyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip ocağı kapatın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Buzdolabındaki hamuru unlu zeminde 15 santim çapında açın. Turta kabına aktarıp kenarlardan sarkan hamurları bıçakla kesin. Hamurun üzerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişince 4-5 bezeyi limonlu muhallebiyle karıştırıp soğumuş turta hamurunun içine doldurun. Üzerini küçük bezelerle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo