Elmalı Tart

Elmalı Tart
15 Eylül 2024

Lezzet sizler için nefis bir tarif sunuyor. Evde elmalı tart nasıl yapılır, kafes şekli nasıl verilir gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elmalı Tart için

Malzemeler

Üst Kat Elmalı Tart Malzemeleri

  • 250 g un
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 50 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 10 ml su
  • 10 g pudra şekeri

İç harcı için

  • 2 golden elma
  • 50 g tereyağı
  • 65 g toz şeker
  • 45 g kuru üzüm
  • 30 g toz badem
  • 50 g ceviz
  • 10 ml limon suyu
  • 5 g tarçın
Elmalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. İç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın. Ardından tereyağını tavada eritin.
  2. Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin. Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip, 2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.
  3. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, tuz ve şekeri harmanlayın. Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  5. İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Çay sohbetlerine çok yakışacak elmalı kurabiye tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo