Bezelyeli Ve Mısırlı Tart

Bezelyeli Ve Mısırlı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Ve Mısırlı Tart için

Malzemeler

  • 180 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr küp doğranmış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 100 gr dilimlenmiş siyah zeytin
  • 50 gr haşlanmış tane mısır
  • 100 gr haşlanmış bezelye
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bezelyeli Ve Mısırlı Tart

Nasıl Yapılır

Mutfak robotunun haznesine un, tuz ve tereyağı ekleyerek karıştırın. Karıştırmaya devam ederken suyu ekleyin. Hamurun ıslak ve yapışkan olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız hamuru top haline getirip sterç filme sarın. En az 1 saat tercihen buzdolabında dinlenmeye bırakın. İçleri yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın. Elinizle hafifçe bastırarak hamurları içlerine yayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın ve zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Dilimlenmiş kırmızıbiber ve bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Mısır ve siyah zeytini ekleyip harmanlayın. İç harcı tartlara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo