Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide

Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide
19 Kasım 2020
Gün sohbetlerinin ve çay saatlerinin favorisi olacak tulum peynirli ve cevizli pide yapımı için tarife geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr tulum peyniri
  • 100 g iri çekilmiş ceviz içi

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı
Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Tulum peynirini çatalla ufalayın. İri çekilmiş ceviz içi ile karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açın. Ortasına cevizli tulum peynirden paylaştırıp kenarlarını kıvırarak oval şekil verin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla klasik peynirli pide tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo