Enginar, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi gerekir. Hazırsanız, enginarlı ve tavuk etli pide nasıl yapılır görelim.
Tavuk etlerini, enginarı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Domates ve ince doğranmış biberi ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Enginarları, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
Biraz un eleyin, kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın.
Tavuklu harçtan hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin ve kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.