Nohutlu Ve Fındıklı Sigara Böreği

Nohutlu Ve Fındıklı Sigara Böreği
18 Eylül 2020

Lezzet yemek tarifleri ile özel günlerinizde yanınızda. Klasik tariflerden sıkılanlar için, nohutlu ve fındıklı sigara böreği tarifi ile yeni tatlar keşfedin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Ve Fındıklı Sigara Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 400 gr nohut
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 3 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 250 gr yoğurt
  • 4 diş sarmısak
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
Nohutlu Ve Fındıklı Sigara Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Süzüp yıkayın ve robotta püre halinde ezin. Maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Nohut püresi, fındık, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Yufkaları üst üste dizip sekiz eşit üçgen parçaya kesin.
  3. Fındıklı harcı  üçgen yufka parçalarının geniş kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  4. Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın. Börekleri tepsiye dizip üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda çok az su ve sarımsağı ilave edip karıştırın.
  6. Tepsiyi fırından alıp böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Kızdırılmış tereyağını toz biberle tatlandırıp böreklerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

     
    Farklı bir versiyonu olan ıspanaklı ve peynirli sigara böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo