Milföyde Balık

Milföyde Balık
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföyde Balık için

Malzemeler

  • 4 mezgit fileto
  • 4 kare milföy hamuru
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 yumurta
  • 15 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber
Milföyde Balık

Nasıl Yapılır

  1. Mezgit filetoları küp küp kesin. 2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin. Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Margarini küçük bir tavada eritin. 2 kaşık unu ekleyip kavurun. Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  3. Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  4. Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın. Yumurtanın sarısını akından ayırın.
  5. Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın. Hamurları fırın tepsisine dizin.
  6. Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo