Kirazlı Milföy Pasta

Kirazlı Milföy Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Milföy Pasta için

Malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru
  • 1 yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı süt 

Kirazlı sos için:

  • 600 gr kiraz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 diş karanfil
  • 1 su bardağı su

Labneli krema için:

  • 3 paket labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
Kirazlı Milföy Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün.
  2. Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin.
  4. Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın. Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın. (Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz.) 
  5. Kremayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin.
  6. Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  7. Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin. Kremayı sıkma torbasına alın.
  8. 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin. Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Farklı bir tat denemek için, çilekli milföy pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo