Pesto Soslu Pizza

Pesto Soslu Pizza
25 Ekim 2024

Milföy hamurundan pesto soslu pizza, geleneksel pizza hamuru yerine milföy hamuru kullanılarak yapılan bir pizza çeşididir. Bu tarif, daha hafif ve farklı bir dokuya sahip bir pizza deneyimi sunar. İşte milföy hamurundan pesto soslu pizza için gerekli olan tarife geçebiliriz.

Tavuk Etli Milföy Börek tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Pesto soslu pizza kaç kaloridir?

Bir porsiyon Pesto soslu pizza 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pesto Soslu Pizza için

Malzemeler

  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • 1-2 adet domates
  • 150 gr mozzarella peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 1 adet yumurta sarısı
Pesto Soslu Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurları oda sıcaklığına geldikten sonra bir merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde hamurları birbirine sabitleyin.
  2. Milföy hamurlarının kenarlarını içe katlayın.
  3. Üzerine pesto sosu ilave edin ve eşit bir şekilde yayın.
  4. Domates ve mozzarella peynirini halklar halinde dilimleyin.
  5. Hazırlamış olduğunuz milföy hamurunun üzerine dizin.
  6. Üzerine dolmalık fıstık ve taze kekik ilave edin.
  7. Milföy hamurlarının kenarlarının açılmaması için bir çatal yardımıyla bastırın.
  8. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  9. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  10. Fırından çıkan pesto soslu pizza’nın üzerine taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • İsteğe bağlı olarak, pesto soslu pizzanızı mantar dilimleriyle zenginleştirebilirsiniz.
  • Pizzanın üstüne rendelenmiş parmesan ekleyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pesto sosunu eşit bir şekilde pizza tabanına yayın, ancak çok fazla kullanmaktan kaçının. Yoğun bir pesto sosu tabanı, pizzanızın dengesini bozabilir.
  • Milföy hamuru genellikle çok ince olduğundan, üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri dengeli ve az miktarda tutmak önemlidir.
  • Milföy hamuru hızlı bir şekilde pişer, bu nedenle fırınınızı önceden iyice ısıtın ve pişirme süresini kısa tutun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo