Margarini küçük parçalara kesip yarısını geniş bir karnıyarık tenceresine ilave edin.
Kaşarpeynirini rendeleyin. Dereotu ve taze soğanları temizleyip kıyın ve peynirle harmanlayın.
Yufkaları küçük parçalara bölün. Üçte birini 1 bardak soğuk süte batırıp çıkarın ve tencerenin dibine yayın. Üzerine peynirli karışımın yarısını serpiştirin. Kalan yufka parçalarını süte batırıp çıkarın ve peynirli karışımla değişimli olarak üst üste yerleştirin.
Kalan margarini yufkanın üzerine serpiştirin. Kısık ateşe alıp arada bir spatula ile kenarlarından kaldırarak altı kızarıncaya kadar 7-8 dakika pişirin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Diğer tarafını çevirip 7-8 dakika kızarıncaya kadar pişirdikten sonra kapağını kapatın. 8-10 dakika daha pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Dilerseniz, beyaz peynir ile hazırlanan klasik tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.