Kuru Fasulye Ezmesi

Kuru Fasulye Ezmesi
29 Eylül 2023

Ana vatanı Orta Amerika olan fasulye, Anadolu'nun en önemli bakliyatlarından biridir. Taze ve kuru fasulye olarak sunulan bu besin; salata, meze ve ana yemek olarak kullanılır. Demir, potasyum ve protein değeri yüksek olan kuru fasulye, kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesinde de önemli bir rol oynar. Malzemeleriniz hazırsa, faydaları saymakla bitmeyen kuru fasulye ezmesi tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuru Fasulye Ezmesi Kaç Kaloridir?

Kuru fasulye ezmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir. İçeriğinde A ve B vitamini barındıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Pastırma ile lezzetlendirilen kuru fasulye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Kuru Fasulye Ezmesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Kuru Fasulye Ezmesi

Nasıl Yapılır

  1. Kuru fasulyeleri bir gece suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Haşlanmış fasulyelerin kabuklarını soyduktan sonra çukur bir kaba alın. El blenderi ile pürüzsüz olmasını sağlayın.
  3. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kuru fasulye ezmesini, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kuru fasulyelerin daha çabuk pişmesi ve yumuşaması için, mutlaka suda bekletin.
  • Kabuklarını kolay çıkarabilmek için, haşlama işlemini uzun tutun.
  • Sarımsakları doğramak yerine ezmeyi de tercih edebilirsiniz. Böylece daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
  • Kuru fasulye ezmesini servis etmeden önce, üst kısmını maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo