Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye
04 Kasım 2024

Eski zamanlarda fırının ısınıp ısınmadığını kontrol etmek amacıyla hazırlanan kurabiyeler, zaman içinde değişime uğrayarak tatlı haline getirilmiştir. Özel gün ve kutlamaların vazgeçilmezi olan bu besin, genellikle yuvarlak veya kare şeklinde sunulur. Antioksidan deposu olarak bilinen tarçın ise, kurabiyenin yanına çok yakışan bir baharat türüdür. Yağ oranı yüksek olsa da, kan şekerini düzenleyici etkisi mevcuttur. Peki, evde tarçınlı kurabiye nasıl yapılır? Çay ve kahvenin yanına çok yakışan tarçınlı kurabiye tarifini sizler için hazırladık. Videolu anlatımı ve püf noktalarıyla nefis tarçınlı kurabiye yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarçınlı Kurabiye Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarla hazırlanan bir porsiyon tarçınlı kurabiye, yaklaşık 150 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tarçınlı Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 60 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 460 gr un
Tarçınlı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeleri bir kap içerisine koyun ve karıştırın. Hamur kıvamını alıncaya kadar bu işleme devam edin.
  2. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  3. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin. (Şekilli kurabiye kalıpları da kullanılabilir.)
  4. Tepsiye yerleştirilen kurabiyeleri, önceden ısıtılmış fırına atın ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Kurabiyeler piştiğinde servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Son olarak kurabiyelerin üzerine tarçın serpiştirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kurabiyenin ağızda dağılması için, kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kurabiyelerin güzel kokması ve uzun süre bu kokuyla kalması için yapım aşamasında mutlaka tereyağı kullanın.
  • Tarçınlı kurabiyeyi hazırlarken fazla un eklerseniz, kurabiyeler piştikten sonra çatlayacak ve sürekli dağılacaktır. Bu nedenle tarifte verilen ölçüleri değiştirmeyin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin, böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo