Kepekli Haşhaşlı Bisküvi

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 160 ml (2/3 su bardağı) ılık su
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı (240 g) kepekli un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu (Ekstra üzerine serpmek için)
  • 1/4 su bardağı (160 ml) sızma zeytinyağı (Ekstra üzerine sürmek için)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kepekli Haşhaşlı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  2. Un, haşhaş ve deniz tuzunu bir kapta harmanlayın. Ortasında bir çukur açarak yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurup yumuşatın. Hafif yağlanmış derin bir kap içine alıp üzerini örterek yaklaşık 20 dakika bekletin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru unlanmış tezgaha alarak açın. Çam ağacı şekilli kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını sürüp deniz tuzu serpin. Fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo