1 çay kaşığı deniz tuzu (Ekstra üzerine serpmek için)
1/4 su bardağı (160 ml) sızma zeytinyağı (Ekstra üzerine sürmek için)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kepekli Haşhaşlı Bisküvi
Nasıl Yapılır
Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
Un, haşhaş ve deniz tuzunu bir kapta harmanlayın. Ortasında bir çukur açarak yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurup yumuşatın. Hafif yağlanmış derin bir kap içine alıp üzerini örterek yaklaşık 20 dakika bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru unlanmış tezgaha alarak açın. Çam ağacı şekilli kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını sürüp deniz tuzu serpin. Fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.