1 damla sarı gıda boyası (1 bardak soğuk
suyun içinde)
1 su bardağı toz şeker (1 bardak soğuk
suyun içinde)
Kayısı Kurabiyesi
Nasıl Yapılır
Bir yoğurma kabına oda ısısında
yumuşamış margarini, sıvı yağı, yumurtayı, rendelenmiş portakal kabuğunu
ve pudra şekerini alın. Elinizle veya çatalla karıştırın. Kabartma tozunu ve
vanilyayı ekleyin. Hafifçe karıştırıp kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz ve orta
yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya
sarıp, buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Bu arada çekirdeklerini çıkardığınız
taze kayısıları püre haline getirin. Nişasta ve şekerle birlikte küçük
bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar
pişirin. Ocaktan alıp, arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
Hamurdan eşit büyüklükte (Mutfak
tartısıyla tartacaksanız 15’er gramlık hamurlar yeterli olacaktır) yarım ceviz
büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yuvarlayıp alt kısmını
düzleştirin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp 10
dakika bekletin.
Pişirdiğiniz
kurabiye hamurlarından bir tanesini alın ve düz kısmının üzerine yarım çay
kaşığı kadar kayısılı pelteden sürün. Diğer ikinci kurabiyeyi de üzerine
yerleştirip yapıştırın. Kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kurabiyelerin
tamamını birleştirdikten sonra su bardağının içinde sarı boya hazırlayın.
Kurabiyeyi elinize alın, hızlıca sarı boyalı suya batırıp yağlı kağıt
üzerine dizin. Bir süre kurumaları için bekletin. Dilerseniz nane yaprakları
ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.