Kayısı Kurabiyesi

Kayısı Kurabiyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısı Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 125 g margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2.5 su bardağı un

Kayısılı dolgusu için

  • 10 kayısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 1 damla sarı gıda boyası (1 bardak soğuk suyun içinde)
  • 1 su bardağı toz şeker (1 bardak soğuk suyun içinde)
Kayısı Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarini, sıvı yağı, yumurtayı, rendelenmiş portakal kabuğunu ve pudra şekerini alın. Elinizle veya çatalla karıştırın. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Hafifçe karıştırıp kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp, buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  2. Bu arada çekirdeklerini çıkardığınız taze kayısıları püre haline getirin. Nişasta ve şekerle birlikte küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp, arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
  3. Hamurdan eşit büyüklükte (Mutfak tartısıyla tartacaksanız 15’er gramlık hamurlar yeterli olacaktır) yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yuvarlayıp alt kısmını düzleştirin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika bekletin.
  4. Pişirdiğiniz kurabiye hamurlarından bir tanesini alın ve düz kısmının üzerine yarım çay kaşığı kadar kayısılı pelteden sürün. Diğer ikinci kurabiyeyi de üzerine yerleştirip yapıştırın. Kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  5. Kurabiyelerin tamamını birleştirdikten sonra su bardağının içinde sarı boya hazırlayın. Kurabiyeyi elinize alın, hızlıca sarı boyalı suya batırıp yağlı kağıt üzerine dizin. Bir süre kurumaları için bekletin. Dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo