Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün.
Un ve küp doğranmış meyve parçalarını ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin.
Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzeri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.