Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye

Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye
10 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı su
  • 300 g un
  • 1/3 su bardağı toz kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 300 g damla çikolata

Üzeri için

  • 2/3 su bardağı (200 g) karamel sos
  • Deniz tuz
Deniz Tuzlu Karamelli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  2. Küçük bir kaseye karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Un, tuz, kakao, damla çikolata ve sütü ekleyerek yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hafif yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra ısıttığınız fırına verin.
  4. Üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın. Üzerini karamel sos ve deniz tuzuyla süsleyip servis yapın.
  5. Hafif ve pratik karamelli kurabiye tarifine bakmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo