Üzeri için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri de çok ilgi görüyor...
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, bal ve vanilya esansını derin bir kapta mikserle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölün. Yarısını buzdolabına kaldırın. Diğer yarısını iki fırın kağıdı arasında merdaneyle, 3 mm kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin.
Bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta akını çırpıp üzerine sürün. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayıp bisküvi hamurlarının üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişirin. Bisküvileri fırından alıp ızgara telin üzerinde soğutun ve hava almayan bir kapta saklayın. Buzdolabında beklettiğiniz hamura hemen yada daha sonra aynı işlemi uygulayın.
Videolu anlatımıyla tarçınlı kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.