Somonlu Kiş

Somonlu Kiş
18 Eylül 2020

Kalabalık sofralara özel somonlu kiş nasıl yapılır? Çıtır tabanı, somon fileto ve kabaklarla süsledik. Şık sunumuyla somonlu kiş tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Somonlu Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 + 3/4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 500 gr somon fileto
  • 200 ml krema
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı dereotu
  • 100 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 4 kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Somonlu Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Bol malzemeli kiş tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Un, tuz ve tereyağını yoğurun. Suyu ilave edip tekrar yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Suyu kaynatın. Somon filetoyu kaynayan suya atıp, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve kremayı karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız somonu karışıma ilave edip, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin, ezmeden karıştırın.
  4. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru kiş kalıbına yayıp 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Çatalla birkaç yerinden delerek 20 dakika pişirin.
  5. Fırından alıp somonlu karışımı üzerine yayın. Rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin. Fırının ısısını 175 dereceye düşürün. 25 dakika pişirip fırından alın.
  6. Kabakları sebze soyacağı ile dilimleyin. Zeytinyağı ile tavada 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  7. Kabakları kişin üzerine yerleştirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo