Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği
04 Ocak 2022

Son yılların en popüler besinlerinden biri olan yulaf, yüksek oranda lif içerir. Bu sayede kilo verme sürecine destek olur. Özellikle diyet programlarında yer verilen yulaf, hem meyvelerle, hem de sütle birleştirilerek yenebilir. Ancak bu kez kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek tarifimiz Deniz Orhun'dan geliyor. Malzemeler hazırsa, yulaf ekmeği tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Yulaf Ekmeği için

Malzemeler

  • 225 g yulaf unu 
  • 300 g yoğurt 
  • 14 g kabartma tozu (Yaklaşık 1,5 paket)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
Yulaf Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf kırması olarak elinizde varsa, yulafı mutfak robotunda un haline getirin.
  2. Tüm malzemeleri koyarak karıştırın ve kalıbınıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Üzerini yulaf kırması ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo