Keşkek

Keşkek
03 Eylül 2024

Ege'nin incisi Muğla yöresine özgün bir yemektir. Ana malzemeleri et ve buğday olan bu yemek, genellikle bayram ve düğün yemeği olarak sunulur. İsteğe göre koyun eti yerine tavuk eti de kullanılabilir. Sinir sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. İçeriğinde demir olduğu için, kan yapıcı bir etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, 'Orijinal keşkek nasıl yapılır?' görelim.

1 Porsiyon Keşkek Kaç Kaloridir?

  • Ana yemek olarak sunulan bir porsiyon keşkek, yaklaşık 320 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

Siz de sofralarınızda doyurucu bir şekilde sunulan baklagil ve tahıllı yemeklere yer vermek istiyorsanız, ince bulgur ile hazırlanan fellah köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Keşkek için

Malzemeler

  • 300 gr dövme buğday
  • 100 gr beyaz nohut
  • 5.5 su bardağı su
  • 750 gr kemikli koyun eti
  • 60 gr tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Keşkek

Nasıl Yapılır

  1. Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
  2. Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
  3. Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
  4. Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
  5. Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.
Servis Önerisi

Keşkek yemeğini, patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Buğday ve nohutların çiğ kalmaması için, bir gece öncesinden suda bekletin. Bu sayede daha çabuk yumuşar ve haşlanırlar.
  • Eti kaynattığınız suyu kenara ayırmayı ihmal etmeyin. Dilerseniz, tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında yemeği karıştırmamaya özel gösterin. Pişirme işlemi bittiğinde altını kapatabilirsiniz.
  • Eti ayıklarken büyük parçalar halinde bırakmak istemiyorsanız, didikleme tekniğinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo