Taze Soğanlı Ekmek

Taze Soğanlı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Soğanlı Ekmek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ince doğranmış taze soğan
  • Tuz
Taze Soğanlı Ekmek

Nasıl Yapılır

Türk mutfağında genellikle ikinci rollerde yer alan soğan bu kez başrolü kaptı. Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Tuz ekleyin. Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın. Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin.

Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo